petak, 15. travnja 2011.

Never settle for second best

Inovacije su najbitnija stvar ako se želi opstati na tržištu. Potrebno je osluškivati okolinu i kada uvidimo da je potrebno uvesti promjenu.
Jako bitno je zapamtiti da inovacije su moguće u svim oblastima. Nema polja u kojem treba ih izbjegavati.
Tako je bilo i na tržištu rada, kada je sve veći broj žena odlučio više ulagati u svoje karijere. Osjetio je se trenutak u kojemu je došlo vrijeme da žene  izađu iz drugorazrednog položaja i konačno imaju ista prava kao svoje kolege. Polako ali sigurno, situacija je se popravljala. Država je podupirala sa zakonima koji su to osiguravali, osnovala ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, žene su se počele udruživati u borbi za ravnopravnost. Naporan je to put, na puno problema je se naišlo. Onda apsurdna sitacija. Javlja se prijedlog ukudanja ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova (link) , iako unatoč zakonu, žene su plaćenje manje od svojih kolega za isti posao i ovaj problem je daleko od svoga riješavanja. (link) Situacija je neugodna i onda se pojave i članci poput ovoga. Ogromni "zvučni" naslov koji stavalja izrazito negativnu konotaciju prema ženama šefovima.
Ono što je bitno jeste poticati žene i ohrabriti ih da koriste svoje ideje  za poslovanje. Treba raditi na dizanju njihovoga samopouzdanja. Stoga mi je bilo izrazito drago vidjeti da se organizira EntrepreneurSHEp Croatia. Jako dobar program koji kroz primjere uspječnih poduzetnih žena pokušava probuditi poduzetnički duh i u žena u Hrvatskoj, pokušava ih potaći da ostvare svoje inovativne ideje u poslovanju. Stoga smatram, sve žene trebaju vrijedno, ustrajno i temeljito raditi na svojim inovativnim idejama, razvijati ih, potražiti pomoć ako trebaju i na kraju plasirati ih kao uspješne proizvode.

Nema komentara:

Objavi komentar